Étel-Padlizsankrem avagy majonezes vinete/ Edo-bedo
2007.10.27. 16:42
Padlizsankrem avagy majonezes vinete/ Edo-bedo
1 tojas sargajat 1 ek mustarral elkeverek,olajjal alaposan kikeverem majoneznek jo vastagra.Hagymat nagyon aprora vagok(izles szerint),hozzaadom a majonezhez,sozom,borsozom.
A lesutott padlizsant peppe dolgozom,es ezt is hozzaadom a tobbihez,kesz!Par perc alatt kesz van es nagyon finom kenyerre kenve,paradicsommal v zoldpaprikaval.
Van aki majonez nelkul kesziti,de mi ugy nem szeretjuk.
Masala változata:
Az én padlizsánkrémemnek is ez az alapja / botmixerrel péppé töröm / csak én az évek során elhagytam a tojást és bolti majonézzel készítem, mert így akár egy hétig is eláll a hűtőben. Szoktam ekkora mennyiségeket készíteni és nem tudjuk megunni. A majonéz mellé teszek mustárt és még bőven öntök hozzá olajat, miközben folytonosan keverem. Ettől sokkal sűrűbb lesz, bár még kevésbé diétás!
|