Süti-Érdekes Krémes - Nogea
2007.10.30. 07:52
Érdekes Krémes - Nogea
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt,
16 dkg margarin,
1 tojássárgája,
3 evőkanál víz,
csipet só,
Ezeket összegyúrjuk és legalább 3 órát pihentetjük, majd 2 cipót csinálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk,tepsi hátán megsütjük./előtte meg kell szurkálni/ Ha megsült akkor,a tészta másik felét kinyújtjuk,ugyanannak vagy ugyanakkora tepsi /mint aminek a hátán sütöttük a lapot/alját kivajazzuk,beletesszük a kinyújtott tésztát. Rákenjük a tölteléket.
Töltelék:
6 tojássárgáját,
20 dkg cukorral habosra keverünk,beleteszünk
15 dkg durvára vágott diót,
15 dkg csokireszeléket,
fél csomag sütőport,
2 evőkanál lisztet,majd a
kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ezt tehát rákenjük a tepsibe rakott tésztánkra.,megsütjük.
Ha kisült, kihűtjük.
KRÉM:
5 dl tejet,
20 dkg cukrot és
5 evőkanál lisztet összefőzünk.
Mikor jó sűrű akkor
20 dkg margarint és
1 cs vaníliás cukrot beleolvasztunk.
Mikor kihűlt,jól felhabosítjuk. Ezt a krémet a kihűlt töltelékes tésztánkra simítjuk,a vékony lapot a tetejére tesszük.
Vaníliás porcukorral megszórjuk.1 napig állni hagyjuk.
Úgy szeleteljük mint a krémest.
|