Süti-Josef Zauner,Bad Ischl cukrászmester diós linzere / Nogea/
2007.10.30. 08:01
Josef Zauner,Bad Ischl cukrászmester diós linzere / Nogea/
Hozzávalók:
30 dkg porcukor,
60 dkg vaj vagy margarin/én eddig mindig margarinnal készítettem/
80 dkg liszt,
20 dkg darált dió,
1 tojássárgája,
késhegynyi só,
késhegynyi fahéj/ én egy fél mokkáskanállal beleteszek de így sem sok/
A hozzávalókat összegyúrjuk,majd 2 órára hűtőbe tesszük a tésztánkat. Kb. 3 mm kinyújtjuk, kör alakú cikcakkos formával kiszúrjuk.
A formák fele középen lukas forma legyen. 180 fokon, kb. 13 percig sütjük. Összeragasztunk egy teli és egy lukas formát baracklekvárral. A lukakba lehet tenni diót, ha kisebb a luk mogyorót.
Másnapra ragyogó puha lesz. / Nagyon finom,nálunk karácsonyra mindig van az asztalon mióta ismerem a recit/
|