Süti-Demels bécsi cukrászat marcipános tallérja-Nogea
2007.10.30. 08:03
Demels bécsi cukrászat marcipános tallérja-Nogea
Hozzávalók:
35 dkg liszt,
25 dkg vaj,
2 tojássárgája,
12 dkg porcukor,
2 dkg kakaó.
Összegyúrjuk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk,kerek formákkal kiszaggatjuk. 160 fokon kb. 14 percig sütjük.
A kekszeket nutellával összeragasztjuk.
50 dkg marcipánt,25 dkg porcukorral összegyúrni,kinyújtjuk,és ugyanazzal a formával amivel a kekszeket szaggattuk,kiszaggatjuk. Az összeragasztott kekszek tetejét vékonyan kenjük be sárgabarack lekvárral,és fedjük be a marcipán tallérokkal. /Ha nem volt marcipánom akkor én csak díszítettem tortabevonóval,fehércsokival
|