Süti-Kinder-Pingvin szelet variációk
2007.11.02. 17:37
Pingvin szelet / Kinder pingu/
A recept a nlc kaféról van/ A piskótához: 5 db tojás 15 dkg cukor 3 ek víz 16 dkg liszt 3 dkg kakaó 1 cs sütőpor krém: 3 dl tej 5 dl tejszín 10g zselatin
A mázhoz: 10 dkg ráma 1,5 dl tej 35 dkg étcsoki A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük,a sárgáját,a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát,a liszttel elkevert sütőport,a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük margarinnal kikent lisztezett tepsibe./ Én sütőpapírral béleltbe sütöttem/ Előmelegített sütőbe 190 foknál,15-20 percig sütjük. Ha kihűl kettévágjuk. A zselatint 1/2 dl tejbe előírás szerint elkészítjük./ Összekeverjük és forralunk rajta egyet/A maradék tejhez öntjük. A mázhoz: a tejet,csokit,rámát összeforraljuk míg sűrűsödni nem kezd. Picit hűtjük.
/Én ezt még a zselatinozás előtt megcsináltam hogy tudjon langyosra hűlni./
A tejszint habbá verjük és hozzáöntjük a zselatinos tejet,picit tovább verjük./Én tettem bele 3 cs vaníliás cukrot,szerintem túl natúr lett volna,így finomabb lett/ A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk,rá tesszük a tejszínes krém felét,ráöntjük a csoki harmadát,rá a krém másik fele,rá a piskóta felső része.
Tetejére a csoki maradéka. Hűtőbe tesszük.
Moha változata
A csokimázat módosítottam az eredetihez képest:
25 dkg étcsokit gőz felett felolvasztottam,belekevertem két mokkáskanál olajat. /ez így utólag nézve kihagyható szerintem/
Az elkészítésben kicsi változás volt:
A tésztára ráöntöm a krém felét,és öt-tíz percre bedugom a mélyhűtőbe,ezalatt megszilárdul.
Kiveszem és egy kanállal rácsorgatom sűrű csíkokban a csoki kb.felét. Ez a hideg krémre gyorsan rászilárdul,de azért próbáltam kicsit elkenni,nem nagyon megy. Igyekezzetek egyenletesen csurgatni.
Visszadugom a mélyhűtőbe kb.3-4 percre. Kivétel után mehet rá a krém maradéka,és a tetejére a tészta. Erre pedig a csokimáz másik fele elkenve
Kókuszos Kinder Pingui /nlc-ről/ -nogea
Kezdem azzal hogy írták hogy kevés a tészta vékony,így én módosítottam.Így azt írom ahogy én csináltam.
6 db tojás,15 dkg liszt,3/4 sütőpor,3 dkg kakaópor,3 ek olvasztott vaj,3 ek víz,18 dkg cukor.
A tojásokat szétválasztjuk,a sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral.Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet,ezzel is keverjük.
A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral és a tojásos masszához adjuk.Simára dolgozzuk.A végén lazán belekeverjük a keményre vert tojáshabot.Sütőpapírral bélelet tepsibe simítjuk a masszát.Sütjük.
Krém: 1 és fél tubus sürített tej,/tubusos tej/3 dl hulala,6 ek kókuszreszelék,3 tk zselatin,amit 8 ek vízbe megmelegítünk. A sürített tejet lassú tűzön addig főzzü,amíg kicsit karamellizálódik,langyosra hűtjük majd belekeverjük a feloldott zselatint.
Elkezdjük felverni a hulalát,majd amikor már majdnem kemény a hab,lassan belecsorgatjuk a karamelizált zselatinos tejet.Keményre verjük.A végén lazán belekeverjük a kókuszreszeléket.A piskótát ketté vágjuk,megtöltjük a krémmel.Csokimázzal bevonjuk,kókusszal diszítjük.
![Kókuszos Pingvin](http://s4.images.www.tvn.hu/2007/09/17/17/22/www.tvn.hu_90363de4c85a3512746f9881edf733a1.jpg)
Kinder Pingvin gáztepsire hangszerelve / Moha
a gáztepsim mérete: 34 X 34 cm
2 lapot kell sütni,egymás után,külön-külön!
1 lap hozzávalói:
4 tojás 3 ek.víz
10 dkg cukor 2 ek.olv.vaj
15 kg liszt 2 dkg kakaópor
1/2 zacsi sütőpor 1 tk. mézesfűszer, 1 kk.fahéj
Az egész tojásokat a cukorral robottal nagyon habosra verem (5 perc), belecsorgatom a vizet és a vajat,majd óvatosan belekeverem a külön összevegyített szárazakat. A gáztepsin sütőpapíron szétkenem,jó vékony lesz, közepes hőfokon kb15-20 perc a sütési idő.
Ugyanezt megsütjük mégegyszer.
Krém:
8 dl tejszínt habbá verek 4 csomag vaníliás cukorral és kb.5-8 dkg porcukorral.( Kóstolás!!)
3,5 dl tejben elkeverek 35 gr zselatint,kis lángon felmelegítem,hogy feloldódjon, majd a habverővel egy kevés habot keverek a zselatinos tejbe,aztán beleöntöm az egészet a habba,és alaposan elkeverem. ( én ezt is a robotgéppel szoktam)
A krémet gyorsan rákenem az egyik tésztalapra,ráteszem a másikat,picit lenyomkodom. Mehet a hűtőbe. Gőz fölött felolvasztok 20-25 dkg étcsokit 8 dkg vajjal,ezt a tészta tetejére kenem, mehet vissza a hűtőbe.
Ez a kevés vaj kell a mázba,mert különben törékeny lesz, nem lehet szépen felvágni.
|