Süti-Búzacsírás, túrós, almás / Masala /
2007.11.06. 14:04
Búzacsírás, túrós, almás / Masala /
Lajos Mari után szabadon
- 50 dkg liszt / fele rétesliszt /
- 25 dkg túró
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejföl
- 1 db tojás
- 3 dkg élesztő
- pici só
- szükség szerint kevés víz
A tésztát egy késes betétű robotgépben kevertem össze és kézzel gyúrtam készre. Addig pihent, amíg az almát lereszeltem. Ezt is a géppel csináltam, ezért az alma héja is rajta maradt.
A tészta egyik felét az enyhén kikent tepsibe tettem / 23x38-as /. Megszórtam bőven búzacsírával. Annyira, hogy rendesen betakarja a tésztát. Rátettem a kicsavart almát / a levét tessék meginni! / és megkentem baracklekvárral, megszórtam cukorral. Mazsolát szórtam rá és ismét búzacsírát annyit, hogy betakarjon mindent. Befedtem a másik tészta lappal és lekentem cukros tejjel. Alaposan megszurkáltam, megszórtam dekor cukorral.
Kb. 160-170 fokos sütőben sütöttem 40 percet. / ez sütő függő /
Ennek a receptnek az ötletadója az Amarillisz által beírt túrós pogácsa receptje.
|