Kenyér-Beindított nyanyás kenyér-Bau-Limara
2007.11.08. 11:26
Beindított nyanyás kenyér-Bau-Limara
Bau olyan rendes volt, hogy lefotózta a nyanya beindításától kezdve a kenyér elkészüléséig a fázisokat.
Köszönjük neki a fáradozását.
Képre kattintva meglátod nagyobba.
1=nyanya a hűtőből 2= szükséges anyagok az ébresztéshez 3=összekeverés előtt
2. képhez a mennyiségek:
Kiveszem a hűtőből a nyanyát,felaprítom,és hozzáöntöm a két dl. langyos vizet,az 1.2 dkg élesztőt,a pici cukrot,az aszkorbint,és a négy kanál lisztet. Ezt összekeverem,és hagyom letakarva érni.Álltalában este csinálom ezt,és reggel hasznáálom,(de Bezsa azt javasolta,hogy 1-2 óra is elég lenne
4=keverés után legalább 6-8 órát pihen 5=1 óra múlva a kovász
6=több óra múlva-híg folyóssá válik
7=gépbe önteni a kovásszal együtt a szükséges anyagokat
8=dagasztás
10=kelesztés 11=20 perc múlva 12=átgyúrni
13=levágni és félretenni a következő kovászt 14=formázni,és 1 órát keleszteni
15= 1 óra múlva 16=jénaiba tenni-és sütni 1 órát
17=megsült 18=cserepes
19=felvágva
|