Süti-Zala kocka/Amarillisz
2007.11.09. 15:50
Zala kocka/Amarillisz
Hozzávalók:
- kakaós piskótához:
- 5 tojás
- 13 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaó
- 2 ek. olaj
- 1 cs. sütőpor
- sárga piskótához:
- 3 tojás
- 8 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 1 ek. olaj
- fél cs. sütőpor
Tepsi méret 29x21 cm
- krémhez:
- 5 dl tej
- 2 cs. csokoládé puding
- 20 dkg cukor
- 3 tojás sárgája
- 25 dkg margarin
A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihűlt, kétfelé vágom.
A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni.
A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet,
lassú tűzön felfőzöm-állandó keverés mellett.
Ha kihűlt, hozzákeverem a a margarint is.
Fontos hogy a margarin már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihűljön!
Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet.
Erre jön a sárga piskóta, szintén krém, és végül a kakaóssal zárom.
A tészta tetejét szintén megkenem, díszítem, egy napra hűtőbe teszem.
Nagyon finom sütemény!
|