| 
 Süti-Zala kocka/Amarillisz  2007.11.09. 15:50 Zala kocka/Amarillisz   
 
 
 
 
 
 
 Hozzávalók:   
 
 
 
 - kakaós piskótához: 
 
 - 5 tojás - 13 dkg cukor - 8 dkg liszt - 2 dkg kakaó - 2 ek. olaj - 1 cs. sütőpor   - sárga piskótához: 
 
 
 - 3 tojás - 8 dkg cukor - 6 dkg liszt - 1 ek. olaj - fél cs. sütőpor   Tepsi méret 29x21 cm   - krémhez: 
 
 
 - 5 dl tej - 2 cs. csokoládé puding - 20 dkg cukor - 3 tojás sárgája - 25 dkg margarin   A kakaós piskótát a szokásos módon elkészítem, majd ha kihűlt, kétfelé vágom. A sima piskótát szintén elkészítem, de ezt már nem kell felezni. A krémhez kikeverem a tojások sárgáját a cukorral, majd hozzáteszem a pudingport, a tejet, lassú tűzön felfőzöm-állandó keverés mellett. Ha kihűlt, hozzákeverem a a margarint is. Fontos hogy a margarin már ne legyen kemény, de folyós se, ill. a pudingos massza is kihűljön! Ezután összeállítom a tésztát: veszem az egyik kakaós lapot, rákenek egy adag krémet. Erre jön a sárga piskóta, szintén krém, és végül a kakaóssal zárom. A tészta tetejét szintén megkenem, díszítem, egy napra hűtőbe teszem. Nagyon finom sütemény!    |