Egyéb-Lilahagyma lekvár/Nők Lapja Konyha-Limara
2007.11.09. 15:52
Lilahagyma lekvár/Nők Lapja Konyha-Limara
1 kg lilahagyma vékony karikára vágva
2 babérlevél
16 dkg mazsola (én áfonyát tettem bele)
80 dkg cukor (én 35 dkg sbarna nádcukrot tettem bele)
só
3-4 db fahéj
6 szegfűszeg
2,5 dl száraz fehérbor
2 dl fehér ecet (én balzsamecettel csináltam)
A hagymát a mazsolával, cukorral, kevés sóval és a fűszerekkel elkeverjük, majd 1 órát pihenni hagyjuk. Ezután a borral és ecettel leöntjük, felforraljuk, majd a lángot lejjebb véve addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Nekem ez több mint 2 óra volt, a recept 1 órát ír. A meleg lekvárt üvegekbe töltjük, lezárjuk és 1 órán át sterilizáljuk. A vízben hagyjuk kihülni, majd száraz hűvös helyre tesszük.
|