Süti-Meggyes-Túrós és Meggyes Mákos kelt rétes/Vadrózsa-Nogea
2007.11.14. 14:51
Meggyes-Túrós és Meggyes Mákos kelt rétes/Vadrózsa-Nogea/
Hozzáv: 60 dkg liszt,12 dkg vaj/margarin/12 dkg cukor, kb 4 dl tej/no én jóha 3 dl tettem bele és így is híg volt.Tehát csak lassan adagolni/8 tojássárgája,csipet só, reszelt citromhéj,5 dkg élesztő
A locsoláshoz: kb 25 dkg olvasztott margarin/szerintem ez sok/
A töltelék locsoláshoz: 5 dl tejfölben elhabart 4db tojás. Hagyományos módon kelt tésztát készítünk.
Hagyjuk megkelni és 4 részre osztjuk.
Kisodorjuk,meglocsoljuk az olvasztott margarinnal.Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket,ráteszünk meggyet.
Meglocsoljuk a tojásos tejföllel.Szórunk rá búzadarát vagy zsemlemorzsát.
Feltekerjük.Tepsin kelesztjük még fél órát kb.
Megkenjük a tetejüket a tejfölös tojás maradékával villával megszurkáljuk. 200 fokos előmelegített sütőbe sütjük.kb 20 perc után,átkenjükfelvert tojással és készre sütjük.
Túrós meggyes töltelék:75 dkg túró,15 dkg porcukor,4 db tojás,citromhéj,2 cs vaníliás cukor,3 ek búzadara. keverjük.1ü meggy
Mákos meggyes: 45 dkg darált mák,15 dkg porcukor,citromhéj,1 cs v.cukor, 3 dl tej, A tejet a cukorral,a v.cukorral felforralni,bele a mák.Sűrűre főzni kihűteni. Meggy befőtt.
|