Süti-Kürtös kalács-/nlcafe/Amarillisz/
2007.11.14. 14:53
Kürtös kalács-/nlcafe/Amarillisz/
Hozzávalók: az itt leírtak dupláját lehet venni!
• 1 dl tej • 1 cs. vaníliás cukor • 3 dkg élesztő • 50 dkg liszt • egy csipet só • 2 tojás • 10 dkg olvasztott margarin • 2 ek. cukor • reszelt citromhéj
a kenéshez (ízlés szerint): • kristálycukor • dió vagy fahéj • olvasztott vaj
Elkészítése:
mindent beletenni a gépbe, dagasztani, keleszteni hagyni, majd lisztezett gyúródeszkán kb. 0,5 cm vastagságú téglalappá kinyújtani.
Egy papír kéztörlő keménypapír belsejét befedjük teljesen alufóliával és bekenjük olvasztott vajjal. A tésztából hosszában 3 cm-es csíkokat vágunk, és spirál alakban feltekerjük úgy, hogy egy kis réteg az előzőn legyen, vagyis fedje.
Bekenjük a tésztát vizes ecsettel és megforgatjuk kristálycukorban (a cukrot ízesíthetjük dióval vagy fahéjjal is). 20 percig sütjük, állítva, légkeveréssel, 170 fokon.
|