Süti-Diós kocka-Masala
2007.11.14. 14:55
Diós kocka-Masala
Tészta: 30 dkg liszt; 12 dkg margarin; 4 dkg zsír; 15 dkg porcukor; 1 cs. sütőpor; 2 tojássárgája; sz.e. kevés tej
Töltelék: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor; 14 dkg liszt; 1 cs. sütőpor; 10 dkg margarin, 2 dl tej; 2 tojásfeh.; rum
Csokimáz: 20 dkg porcukor, 4 dkg margarin, 3 dkg kakaó, 2 ek tej
A tepsi mérete 20x32-es.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik lapot a tepsibe terítjük, ráöntjük a tölteléket és befedjük a másik lappal. Megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb. 170 fokon 30-35 percig sütjük.
A töltelékhez valókat egyszerűen összekeverjük és a két tojásból vert habbal lazítjuk. A margarint lehet enyhén olvasztva is hozzákeverni vagy csak a puha margarinnal előbb a cukrot kikeverni és hozzáadni a többit.
A csokimáz hozzávalóit összekeverjük és rövid ideig főzzük, majd langyosan a tésztára öntjük.
|