Ital-Valódi narancslikőr (Lajos Mari NL.)
2007.11.14. 14:59
Valódi narancslikőr (Lajos Mari NL.)
Hozzávalók:
3 nagy feszes héjú narancs, 5 dl 90%-os alkohol/finomszesz (én vodkát használtam), 7,5 dl víz, 35 dkg kr.cukor
A narancsot forró víz alatt megsikáljuk. Burgonyahámozóval vékonyan lehántjuk a héjukat. Jól záródó csavaros üvegbe tesszük és ráötjük az alkoholt. 4 napig érleljük, naponta többször összerázzuk. Az ötödik napon a vizet a cukorral 8-10 percig forraljuk, kihűtjük, majd hozzászűrjük a narancsos alkoholt. (Azonnal megzavarosodik, mintha narancslé volna, de ez így természetes.) Összekeverjük és palackokba töltjük. Egy-két hét múlva fogyasztható. Korlátlan ideig eláll.
|