Süti-Hullámos karamellás-totimi
2007.11.14. 15:00
Hullámos karamellás-totimi
Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl vízet, 12,5 dkg margarint pici sót felforralunk. Kevergetve beleszórunk 15 dkg siamlisztet. 1-2 percig főzzük, amíg elválik az edény falától. 15-20 percre - míg langyosra hűl -félretesszük. Majd 6 egész tojást egyenként robotgéppel beledolgozunk. Fontos! Csak akkor üssük bele a köv. tojást, amikor az előzőt jól elkevertük!
Két lapot sütünk belőle. Tepsibe sütőpapírt fektetünk és a tészta felét belesimítjuk. A tészta elég ragacsos, ezért vizes kanállal könnyű tovább simítani. ( A tészta vékonynak fog tűnni, de sütés közben felpuposodik.) Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 12 perc alatt megsütjük. Ha megsűlt óvatosan gyúródeszkára csúztatjuk, nem borítjuk, mert lágy a tészta.
A sütőpapirt olajozzuk meg egy kicsit.
Krém: 30 dkg kristálycukrot megpirítani, felönteni 1,5 deci forró vízzel és addig forralni (kevergetve), amíg a karmell teljesen feloldódik a vízben. Ekkor hozzáöntünk 5 dl tejet, amiben 2 cs. vaníliapudingot és 2 tojás sárgáját jól elkevertünk. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Közben náhányszor megkeverjük. Majs 25 dkg Ramaval habosra keverjük. (Nekünk az egyik legfinomabb krém amit eddig ettünk.)
Tejszínhab: Vagy egy Oetker tejszínport, vagy Hulalát keményre felverjük a vaníliáscukorral és a fixálóval.
Öszeállítjuk a süteményt, az egyik lapra rákenjük a krémet, elsimítjuk, rákerül a tejszínhab, beborítjuk a másik lappal, tetejére csokimázat csurgatunk. Hűtőbe tesszük dermedni.
|