Süti-Flódni / Ízvadász / Moha
2007.11.14. 15:05
Flódni / Ízvadász / Moha
Tészta: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg ckor, 2 tojássárga, 1 dl fehérbor
Ezekből tésztát készítek,öt részre osztom, félreteszem pihenni.
Almatöltelék: 55 dkg kockára vágott alma, 1 dl bor, 10 dkg cukor, kevés fahéj,
A borban megpárolom a hozzávalókat,hűlni hagyom.
Cukros szirup: 6 dl víz, 40 dkg cukor. Ezeket összeforralom,felesben hozzáöntöm a mák ill. a dió töltelékhez.
Máktöltelék: 35 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, fahéj, mazsola, 1 ek. bor.
Diótöltelék: 35 dkg darált dió, 1 narancs reszelt héja, mazsola, fahéj, 1 ek. bor.
Sűrű szilvalekvár 2-3 dl.
A tepsit kikenem,kilisztezem, belesimítom az első tésztalapot, erre a máktöltelék jön, második tésztalap, erre az almatöltelék kerül, harmadik lap, erre diótöltelék, negyedik lap, erre szilvalekvár, majd az ötödik lap. Tetejét megkenem az egész tojással, több helyen átszúrom hurkapálcával az aljáig, majd 180 fokon kb. 1 órát sütöm.
Ezt megsütöttem,nagyon finom lett,a tepsi mérete egy átlagos sütőtepsinek felel meg.
|