Süti-Flódni /Ízvarázslat-Népszerű sütemények/totimi
2007.11.14. 15:10
Flódni /Ízvarázslat-Népszerű sütemények/
Tészta: 50 d. liszt, 25 d. vaj, 10 d. porc., 3 tojássárgája, 1 dl fehérbor
Almatöltelék: 80 d. savanykás alma, 2 ek. méz, 1 citrom, fahéj, szegfűszeg
Máktöltelék: 20 d. darált mák, 10 d. cukor, 5 d. mazsola, 1 dl fehérbor
Diótöltelék: 20 d. darált dió, 10 d. cukor, 5 d. mazsola, 1 dl fehérbor.
A lisztet morzsold el a vajjal, a cukorral és a tojássárgákkal, a fehérborral gyúrd össze. Fóliába hűtőbe pihentesd, míg a töltelékek elkészülnek.
Az almát reszeld le. locsold meg c.lével, fűszerezd édesítsd mézzel.
A mákot forrázd le a borral, tedd hozás a cukrot a maszolát. hasonlóan káészül a diótöltelék is.
Egy magas falú kisebb epsit bélelj ki sütőpapirral. A tésztát oszt 4 részre, nyújtsd ki. Fektess egy lapot a tepsibe simítsd rá a diótölteléket, köv. lap, majd a máktöltelék következik. Ismét tészta, rá a reszelt alma. Utolsó lap, villával szúrkáld meg és kend le felvert tojással. 170 fokon 60-65 perc alatt sütsd aranyszínűre.
(Én ezt tavaly télen elkészítettem, szerintem finom volt.)
|