Étel-Húsos mini pite Limara
2007.11.27. 17:59
Húsos mini pite - Limara
Pite tészta
25 dkg liszt
10 dkg VAJ
1mk. só
őröltbors
2 ek. olívaolaj
4-5 ek. jéghideg víz
Késes robotgéppel elkeverem a lisztet és a hideg vajat, ezután a többi hozzávalóval gyors mozdulatokkal rugalmas tésztát gyúrok és min. fél órára a hűtőbe teszem.Fontos, hogy minden hozzávaló hideg legyen, én a lisztet is lehűtöm, a vajat rövid időre fagyasztóba teszem.
Muffintepsit kivajazom, a vékonyra nyújtott tésztából köröket szaggatok, kibélelem vele. Jöhet bele a fűszeres hús, rá egy tészta, aminek a közepét kivágom, hogy a gőz tudjon távozni. A tetejét először az ujjammal körbevizeztem, úgy nyomtam az aljához, majd tojással lekentem. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöm.
Muffinformák helyett pitetálba is mehet.
Töltelék:
Darált húst átpirítottam hagymán, fűszereztem, tettem hozzá apróra vágott paradicsomot, füstölt tarját, kaliforniai paprikát, főtt tojást, petr.zöldet, sajtot.
(Csak annyival egészíteném ki, hogy volt a hűtőbe főtt-füstölt csülök ledarálva, abból tettem a töltelékbe. Nagyon finom, pikáns íze lett.)(totimi)
|