Étel-Kapatos baromfiak mazsolás-hagymás rizshegyen/Limara
2007.11.30. 18:10
Kapatos baromfiak mazsolás-hagymás rizshegyen/Limara
4 szelet csirkemellfilé
2 ek. margarin
1 zöldséges húsleveskocka
20 dkg ananászbefőtt
3 dl muskotályos bor
só, fehérbors, citromfű
Köret:
2 tasak előfőzött hosszúszemű rizs
3 fej hagyma
4 ek. olaj
25 dkg mazsola
só, bors
A borból, sóból, borsból, citromfűből, tyúkhúsleveskockából, az ananász levéből páclevet keverünk. Az enyhén kiveregetett húst egy éjszakán át pihentetjük benne. Másnap lecsöpögtetjük, a felforrósítpott margarinon pirosra, gusztusosra sütjük, majd a visszamaradt páclevet ráöntjük és a pipit puhára pároljuk, míg a leve kissé besűrűsödik.
A körethez a mazsolát sós, borsos vízben kb. 20-25 percig főzzük. Közben az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzákeverjük a megfőtt rizs és mazsolát. Kivajazott kuglófformába nyomkodjuk a rizst, majd egy tálra borítjuk. Az oldalához támasztjuk a húsit, a forró mártásba keverjük az ananászt, majd a rizsre és a húsra csorgatjuk gusztusosan.
Ez a recept egy régi Magyar Konyhából származik N-né G. Éva receptje. Én már sokszor készítettem, mindig nagy sikerrel.
|