Étel-Pikáns sült kacsa, narancsos-csokis mártással._Kartika
2007.11.30. 18:14
Pikáns sült kacsa, narancsos-csokis mártással._Kartika
Megmosott kacsát besóztam, befüszereztem (provanszi füszerrel és grillfüszerrel) a hasába tettem 1 almát gerezdekben és 10 db és borban áztatott aszalt szilva szemet. tettem bele l szál rozmaring és egy szál menta ágat. Egy óriási narancsot kicsavartam a kacsára és belsejébe csorgatva, majd kikapartam a narancs belsejét és azt is beletettem a hasába. a héjat pedig mellé. felöntöttem 1,5 dl száraz fehérborral és kicsi vizzel, majd fóliával letakartam és puhára pároltam. a fóliát levéve mindkét oldalát locsolgattam a zsirjával és még egy narancs levével.
Mártás: 10 dkg kristálycukrot megpiritottam folyós karamellnek, lehúzva a gázról ráreszeltem egy másik óriás narancs héját, majd felengedtem narancs levével és beletettem 2 kocka fekete csokoládét, összekevertem hogy jól elolvadjon benne. Közben 2 mk ételkeményítőt kikevertem kb. 1,5 dl hidegvizzel (ezt látni lehet, nem mértem pontosan) beleöntöttem a masszába és kicsit felfőztem sürű, de mégis kicsit folyós mártás lett belőle.
Krumplit csináltam hozzá, amit megfőztem héjában, felkarikáztam amiben sült a kacsa abból a zsirból kivettem, megforgattam többször a kruplit, majd mentát és rozmaringot, nem sokat, ne legyen hivalkodó összevágtam és megszórtam vele a krumplit.
|