Süti-Mézeskalács recept-Limara
2007.12.03. 15:27
Mézeskalács recept-Limara
40 dkg mézet meglangyosítunk
30 dkg margarinnal. (mikróban szoktam)
0,5 kg porcukrot
6 egész tojást
2 tk. szódabikarbónát
1 cs. mézeskalács fűszert összeturmixolok
A turmixot és a mézet elkeverem, majd fakanállal beledolgozok 1,5 kg lisztet. Nem lesz kemény a tészta, így a jó, csak váljon el az edény aljától.
1 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük, de sokkal jobb 1 napig hagyni. Kb. 2-3 mm vastagra szaggatjuk, majd 180 fokos sütőben 4-5 perc alatt megsütjük.
Én leszoktam kenni tojással, így fényesebb lesz.
Máz:
20 dkg cukrot kávédarálón nagyon finomra ledarálunk, majd egy tojásfehérjével keményre keverjük, a cukrot apránként adagoljuk hozzá. Pár csepp citromlével fényesíthetjük. Akkor jó, ha a kézi habverőről nehezen esik le. Zacsiba töltjük, majd egészen pici lukat vágunk a sarkán, fent pedig gumival elkötjük a zacsi száját. Ezzel írokázzuk meg a kész sütiket, amiket teljesen hülni hagyunk, legjobb legalább 1 napig pihentetni előtte.
|