Egyéb-Tortilla- Cristina77
2007.12.19. 20:02
Tortilla- Cristina77
Tortilla hozzávalói: 150 g fehér liszt, 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 4 ek olaj, 1 kk só, 1/2 csomag sütőpor, 2 dl víz ( picit sokallottam a vizet, de végül elfért benne)
A liszttel összekeverjük a sütőport és a sót, majd hozzáadagoljuk az olajat és végül a vizet. Elég lágy tésztát kapunk. Tálban, lefedve 15 percet pihentetjük, majd 15 kis gombócot csinálunk belőle. Ezeket egészen vékony körökre nyújtjuk és zsiradék nélkül teflonserpenyőben megsütjük. (Én lisztezett deszkán nyújtottam, de olvastam valahol, hogy lehet 2 sütőpapír között is.) Fordítani akkor kell, amikor hólyagos a tészta. Gyorsan sül, túlsütni nem szabad, mert akkor merev, törékeny lesz a tészta, nem lehet hajtogatni. Sütés után pedig melegen kell tartani, ezért érdemes a tölteléket előre elkészíteni.
Töltelék hozzávalói: darált hús, maréknyi kukorica, ketchup, pici só, reszelt sajt, kefír
A darált húst kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, ízlés szerint sót és kevéske ketchupot. Amikor meghűlt, akkor teszünk hozzá reszelt sajtot és alaposan összekeverjük.
A kész tortillalapot megkenjük kefírrel, fele tésztára halmozzuk a tölteléket és félbe hajtjuk vagy tekercsnek feltekerjük.Tetejét megkenjük kefírrel és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt picit megpirítjuk. Tálalásig melegen tartjuk.
Tipp: A töltelékbe lehet tenni főtt kukoricát, gombát, zöldborsót, hús helyett darált sonkát, vagy kinek mi tetszik.
Cukrosoknak!! 2 tortillalap töltelékkel számolva 45 gramm szénhidrát.
|