Sós-Sajtos puffancs-totimi
2007.12.19. 20:21
Sajtos puffancs-totimi
Hozzávalók:
2 dl forró víz
20 dkg liszt
10 dkg vaj
Só, bors, szerecsendió
6 db tojás
4 ek reszelt parmezán
A forró vízbe dobtam a vajat, majd belekevertem a lisztet, és a parmezánt is. Nagyon sűrű, krumplipüré állagú masszát kaptam. 5 percig kevergettem a láng fölött, majd elzártam a tüzet. Egyenként belekevertem a tojásokat, és az egészet csillagcsőrű kinyomó zsákba tettem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagokat nyomtam vele, és 200 fokon 15 perc alatt megsütöttem. Két tepsinyi mennyiség lett belőle.
Mikor kihűlt, megtöltöttem sajtkrémmel:
1 doboz Philadelphia
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 doboz karaván sajtkrém
Só, bors
2 gerezd fokhagyma.
Magában is finom, pogácsa helyett, de köretnek igazán látványos! (Eredetileg a Tejben-vajban blogon.)
Eredetileg a Tejben-vajban blogon.
|