Étel-Gömbölyü felsál Stroganoff módra: A receptet Anitától kaptam
2007.12.19. 20:28
Ezt az ételt igazán érdemes elkésziteni akár karácsonykor is, de én ide irom a bármitbe, mert nem évszakfüggő ez az étel. Én nagyon szeretem.
Gömbölyü felsál Stroganoff módra: A receptet Anitától kaptam
1 kg gömbölyü felsál
1/4 pohár olaj
3 evőkanál vaj
1 apróra vágott zellerszár
1 felkarikázott hagyma
1 felszeletelt zöldpaprika
225gr gomba
1/3 pohár liszt
1 1/4 pohár marhahúslé
1/3 pohár sherry
2 evőkanál Worcester szósz
2 evőkanál mustár
1/4 pohár paradicsommártás
1 babérlevél
2 kiskanál pirospaprika
1/4 kiskanál kakukkfü
1/4 kiskanál bors
1 pohár tejföl
Felszeleteljük a húst, felforrósitjuk az olajat, és a vajat. Megpiritjuk a húst, puhára pároljuk a zöldségeket. Megszórjuk a liszttel, 2 percig kevergetve piritjuk.
Hozzáöntjük a marhahúslevet, a scherryt a Worcester szószt, mustárt, a paradicsomot és a füszereket.Fedő alatt 1 1/4 óráig főzzük lassú tüzön. Végül hozzáadjuk a tejfölt.
Ezt az ételt főtt makaróni tésztával ajánlják, avval is finom, de én zsemlegombóccal szoktam klésziteni. Időbnként hozzájutok vad húshoz, avval is isteni. Próbáljátok ki.
|