Egyéb-Fondanbevonat-Horváth Ilona(andi)
2008.01.07. 18:24
Fondanbevonat-Horváth Ilona(andi)
30 deka kristályculrot,1 dl vizet,pár cseppecetet hibátlan lábasba teszünk,kavargatjuk,míg fel nem olvad.Forrás közben már nem szabad kavarni.Erős tűznél forralni kezdjük.Ahogy sűrűsödik,a buborékok nem pattannak szét,hanem hólyagok lesznek.Ekkor kiskanállal mintát veszünk a szirupból,és hideg vízbecseppentünk.ha a vízben golyót formál,levesszük a tűzről,pár csepp hidegvízzel meglocsoljuk.
A tűzről a lábast levéve beletesszük hideg vízbe és kihűtjük langyosra.Ezután egy fakanál nyelével kavarni kezdjük,amíg ki nem fehéredik.Ha esetleg túl kemény lesz,vízzel meglocsoljuk,úgy keverjük.Ez eddig egy sima bevonat,akármire.Előre is el lehet készíteni,de akkor le kell takarni,és felhasználás előtt gőz felett melegíteni
.A krémesre:Én a kész fondanhoz,amikor mégnem teljesen hideg,hozzákevertem 2 dkg Ramát.Ettől puha marad,nem lesz törős.
Higgyétek el,nem .olyan bonyolult,mint amilyennek tűnik.Ha nem sikerül elsőre,újramelegíted,és lehet rajt javítani.Igen,és színezni is lehet.
|