Étel-Aszalt gyüm.-ös pulykatekercsek---Masala
2008.01.07. 18:39
Aszalt gyüm.-ös pulykatekercsek---Masala
30 dkg pulykahús darálva + só, bors, szerecsendió + 1db tejszínbe áztatott, kicsavart zsemle + 1/2dl tejszín + 1db tojás
Ezt a masszát kenjük a jól kiklopfolt pulykaszeletekre és teszünk rá aszalt barackot, szilvát és áfonyát. Föltekerjük és a tetejére vajdarabokat teszünk. Alufóliába tekerjük egyenként és megsütjük kb. 40 perc alatt. / én itt fejeztem be az előkészítést / A tekercseket vajon párolt póréhagymás, pirított diós tejszínben átmelegítjük és pl. mazsolás rizzsel tálaljuk.
A póréhagymás tejszín helyett nálam chutney lesz az öntet. A tekercseket azért tejszínben át lehet melegíteni. A tányéron ferde szeletekben tálaljuk.
Mangó chutney---Masala
- 3 db mangó / esetleg körte/
- 2 dl enyhe ecet / chef balzsam ecet/
- 24 dkg cukor / barna cukor/
- 5 cm-es gyömbér reszelve
- 2 kicsi chilipaprika összevágva
- 1 dl datolya összevágva
- só
Mindent összefőzünk kb. egy órán keresztül
VÁLTOZAT: Gyümölcs-chutney--Masala
- 50 dkg alma összevágva
- 50 dkg körte összevágva
- 2 fej hagyma összevágva
- 15 dkg mazsola
- 16 dkg barnacukor
- 2 ger. fokhagyma összevágva
- 6 dl almaecet
- 1 kiskanál ötfűszerkeverék
- só, bors,/ esetleg ételízesítő /
- 1/2 dl paradicsompüré
Az ecet és a paradicsom kivételével / nem engedi a hagymát megfonnyadni! / mindent összefőzünk és kb. 20 perc múlva hozzátesszük az ecetet és a paradicsomot is. Tovább főzzük össz. egy óra hosszat.
Ez a mennyiség üvegbe eltevésre íródott, természetesen a menny.-ek csökkenthetők. Az utólagos ízesítés mindenkinél egyéni lehet!
|