Süti-Gesztenyés alagút / Moha
2008.01.08. 12:13
Gesztenyés alagút / Moha
Tészta: 40 dk darált keksz, 2 tk. kakaópor, 10 dkg olvasztott vaj, 3 ek. rum, annyi kávé,amennyivel jól formázható lesz a tészta. Folpackon kinyújtottam és beleraktam az őzgerincbe,belenyomkodtam. Kb. a tészta egynegyedét hagytam meg a lefedésre.
Töltelék: 20 dkg puha vaj habosra keverve 50 dkg gesztenyemasszával, bele két ek.porcukor és 3 ek.rum. Elfelezni és a felébe 1 púpos ek. kakaóport keverni.
A tésztára először a sima krémet kentem,kicsit hűtöttem a mélyhűtőben (15 perc),aztán a kakaósat tettem bele. Kinyújtottam folpackon a maradék tésztát és befedtem vele a formát. Ment a sima hűtőbe egy éjszakára. Másnap kiborítás után be lehet vonni olvasztott étcsokival.
Még egy ötlet: a gesztenyekrémbe lehet rumos meggyet potyogtatni, illetve a rumos meggy levéből használni valamennyit a kekszes tészta összeállításához.
![gesztenys-alagt-meggyel.jpg Meggyes gesztenyés alagút picture by Mohapekseg](http://i191.photobucket.com/albums/z37/Mohapekseg/Sutemenyek/gesztenys-alagt-meggyel.jpg?t=1199790773)
|