Torta-Mascarponés csokitorta/Amarillisz
2008.01.08. 12:15
Mascarponés csokitorta/Amarillisz
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg liszt
- ízlés szerint kandírozott narancshéj, vagy reszelt narancshéj
- 10 dkg tehéntúró
- 1 dl víz
- 0.5 dl olaj
- 20 dkg porcukor
-krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 cs. csokoládé puding
- 20 dkg porcukor
- 2 ek. kristálycukor
- 2.5 dl tej
- 3 ek. tejföl
- 2-3 ek. rum
- 1 tk. fahéj
- 250 g mascarpone, vagy bármilyen natúr vajkrém
- 5 dkg margarin
A piskótát szokásos módon egy kapcsos tortaformában/26 cm/ elkészítem. 160 fokon 25 percig sütöm.
A krémhez megfőzöm a pudingot, a tejjel és a kristálycukoral, őrölt fahéjjal.
Gőz fölött felovasztom az étcsokoládét, az 5 dkg margarinnal, majd hozzákeverem a 10 dkg porcukrot.
A kettőt langyosan összekeverem, hozzáteszem a tejfölt, és 2 ek. rumot.
A mascarponét habosra keverem 10 dkg porcukorral, és 1 ek. rummal.
A kihűlt tésztát 3 lapra vágom.
Az aksó lapra kenek egy adag mascarponét, majd erre a csokikrémet.
Erre jön a középső lap, ismét a krémréteg , ugyanúgy, mint az előbb.
Végül a teteje, amit csak a csokoládé krémmel vonok be, ill. az oldalát is.
A mascarponés krémmel díszítem.
nagyon fini kis sütit sikerült alkotnom! a piskóta szép magas lett, és a krém is kellemes ízű és állagú !jó étvágyat hozzá!
|