sós-Bazsalikomszószos tekercs szalonnába csomagolva- konczbea
2008.01.21. 20:09
Bazsalikomszószos tekercs szalonnába csomagolva- konczbea
Hozzávalók:
1/2 csésze langyos víz, 1/2 teáskanál só, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 3/4 csésze BL 80-as liszt, ˝ teáskanál szárított élesztő, 3 evőkanál pesto (vagyis bazsalikomszósz), 8 vékony szelet szalonna
Elkészítése:
Tegyük az első hat hozzávalót a listán szereplő sorrendben a kenyérsütőbe! Indítsuk be a dagasztó programot!
Amikor a program befejeződött, borítsuk a tésztát liszttel vékonyan megszórt felületre, és gyúrjuk át 2-3 percig! Lisztes sodrófával nyújtsunk a tésztából kb. 15×50 cm nagyságú téglalapot! Szórjuk a lapra a pestót! A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel a tésztát úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki! A végeit csípjük össze! Éles késsel vágjuk nyolc egyenlő hosszúságú darabra, majd csomagoljunk be minden egyes darabkát egy vékony szelet szalonnába! Tegyük a tekercseket olajjal megkent sütőlapra, majd fedjük le olajozott folpackkal! Hagyjuk pihenni meleg helyen!
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra! A majdnem kétszeresére nőtt tésztát a fólia eltávolítása után tegyük a sütőbe 15 percre, vagy amíg aranyszínű nem lesz!
Ezek a péksütemények frissen a legfinomabbak, de ha mikróba teszitek pár másodpercre (a kihűlteket), úgy is isteniek lesznek!
|