Ebből tésztát dagasztani, mikor leáll a gép kivenni az üstöt és hidegre tenni 12 órán keresztül. Folpackkal letakarni. Másnap visszatenni a gépbe, amíg gombóccá szedi a tésztát. Ezután 20 dkg-ot visszatenni a gépbe az egész mennyiségből, majd a bevált kenyér receptjének a hozzávalóit hozzátenni. Majd 20 percig dagasztani. Utána kelesztőtálba tenni és 40 perc után formázni és a szokásos módon sütni. A gépben is meg lehet csinálni, csak akkor 20 dkg öregtészta helyett csak 10 dkg-ot tenni bele. Limara jól bevált kenyere
-50 dkg BL-80-as liszt,
- 1,5 teáskanál só,
- 2 evőkanál csapott burgonyapehely,
- aszkorbinsav,
- 10 dkg kovász (helyette 20 dkg öregtészta),
- 2 dl víz,
- 0,7 dl tej,
- 1-2 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 dkg élesztő.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit