Kenyér-Fele liszt-rozskenyér-Bártfai Laci bácsi könyvéből- Cristina77
2008.01.28. 17:46
Fele liszt-rozskenyér-Bártfai Laci bácsi könyvéből- Cristina77
Ezt már módosítgattam.
2,6 dl langyos víz, 3 dkg margarin, 1 kk cukor, 1 kk só, 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg fehér rozsliszt, 10 dkg Graham-liszt, 10 dkg kenyérliszt, 1 ek búzakorpa, 1 ek búzacsíra, 1,2 dkg élesztő
5 dkg kenyérlisztből, 5 dkg rozslisztből és az élesztőből pici cukorral, 0,5 dl langyos vízzel tésztát gyúrunk, és langyos helyen, letakarva kb. 2 órát pihentetjük. A liszteket, búzakorpát, búzacsírát összekeverjük. A sütőedénybe belemorzsoljuk a kovászt, majd a többi hozzávalót is a felsorolás sorrendjében. A készüléket erős sütésre állítjuk.
|