Süti-Diabetikus kapros-túrós lepény-Cristina77
2008.01.28. 17:48
Diabetikus kapros-túrós lepény-Cristina77
Hozzávalók a tésztához:
- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
-5 dkg finomliszt,
- csipet só,
- fél mk sütőpor,
- 5 dkg margarin,
- 5 tbl édesítő porrá törve
- 1 tojássárgája
- 1 csapott ek joghurt
A kétféle lisztet összekeverjük a sóval, az összetört édesítővel és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal és végül a tojássárgával és a joghurttal tésztát gyúrunk. Kibélelünk sütőpapírral egy 18 cm átmérőjű lábast és beletesszük a tésztát. Kicsit felhúzgáljuk a szélére, hogy a tésztának pereme legyen.
Túrókrém hozzávalói:
- 15 dkg túró,
- 12 tbl édesítő porrá törve,
- 1 tojássárgája,
- 1 dkg liszt,
- 1 ek joghurt,
- 1 kk apróra vágott kapor,
- 2 tojásfehérje kemény habbá verve
A túrót a porrá tört édesítővel, a tojássárgával és a joghurttal összeturmixoljuk, majd belekeverjük a kaprot és a lisztet is, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot. A kész túrókrémet a tésztára öntjük és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Szerintem nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.
Az egész túróslepény szánhidráttartalma 80 gramm.
|