Süti-Mézes-diós keksz - LKJudit
2008.01.30. 17:31
Mézes-diós keksz - LKJudit
10 dkg darált dió
5 dkg darabos dió (Én most darált diót tettem, mert csak így lehet kinyomni a keksz készítő géppel. De lehet durvára vágott mandula is.)
20 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt (Lehet teljes őrlésű búzaliszt is.)
20 dkg Ráma
1 tojás
Méz izlés szerint (Nem tudom a mennyiséget mert én önteni szoktam, aztán megkóstolom, de elég sok méz kell bele.)
Citrommal is lehet még izesiteni. Én nem tettem bele.
Ha a végén nagyon ragadós lenne a méztől még kell hozzá tenni kevés lisztet, csak annyira, hogy azért jó puha tészta legyen. Én a mostani adagot a keksz készitő géppel formáztam, de ha van benne darabos dió,mandula vagy mazsola akkor csak kicsi halmokat rakok a tepsibe. Ilyenkor el kell őket lapingatni mert nem terül el. 185 fokon szoktam sütni, amig a széle kicsit megbarnul, ilyenkor még puhának tűnik de ha kihül megkeményedik.
A tegnapi adag.
A régebbi amiben darabos dió és mazsola van.
|