Francia baguette-A kenyérsütés enciklopediája-Iriszi
500g Bl 80
115g Francia liszt(Tönköly fehért raktam)
2kk só
15g élesztő
525ml langyos víz
1,A liszteket össze szitáljuk a sóval.Vizben elkeverjük az élesztöt és összekeverjük a liszt felével.Folyos tésztát kapunk.Lefedjük frissentartó fóliával és szobahön kb.3órát hagyjuk(triplára nem nő és elkezd összeesni.
2,Hozzá dagasztjuk a megmaradt lisztet(én még tettem hozzá).Meglisztezett felületen gyúrjuk 8-10 percig nedves tésztává(én géppel csináltam)Enyhén olajozott tálba tesszük olajozott fóliával letakarjuk meleg helyen kelni hagyjuk 1órát
3,Borítsuk enyhe lisztes felületre és osszuk 3 egyforma részre.Formázzuk mindegyiket cipová majd 15*7,5cm-es téglalapá.
4,Hosszában hajtsuk fel az alsó egyharmadot majd rá a felsöt.Nyomkodjuk össze,hogy a szélek zárjanak.Ezut ismételjük meg 2-3 szor.Egy hasábot kapunk.
5,Mindegyiket huzzuk 33-35cm rudá.Lisztezet konyharuhát hajtogasuk meg és a tésztát tegyük a ruha hajtásai közé.Fedjük foliával meleg helyen kelesztjük 45-60percig.
6,Melegitsük elő a sütöt 230c.Csúsztasuk a rúdakat a sütölemezre.4szer vágjuk be átlosan.Permetezünk be vizet.Sütö felsö rácsán süsük 20-25perc ill.pirulásig.Sütés első 5percében még kétszer permetezünk be.Rácson hüljön(én gözös sütöben sütöttem)
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit