Kenyér-Rozskenyér öregtésztával- Kenyérke- Jégkásar-
2008.02.11. 12:30
Rozskenyér öregtésztával- Kenyérke- Jégkása
Rozsos nyanya:
Előző este
1,5 dl langyos víz ,
1 tk só,
125 g rl 190- teljes kiőrlésű rozsliszt
125g Bl 80-s kenyér liszt,
1 tk cukor,
5g élesztő,
1 tk olaj.
Ezeket jól összekeverem és egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap Kenyérke gépi rozsos receptjét alapul véve.
190-200g nyanyát
150g teljesőrlésű rozsliszt,
150g BL 80-as liszt,
1 tk só,
1 mokkásk. Őrölt kömény,
1 mokkáskanál őrölt koriander,
150ml langyos víz.
1 tk olaj
1-2 g élesztő
Ezeket belerakom a gépbe 20 perc dagasztás után ( ha kell pici víz még mehet hozzá)
Kiveszem a gépből és kelesztőtálban 20-30 percig kelesztem. Átgyúrom formázom és már a kész formába téve jó 1 órát kelesztem , kétszeresére nőljön. közben permetezem vízzel. 3/4 óránál bevágtam a tetejét.
Megsütöm. Majd megeszem. Jó étvágyat.
|