kenyér-Szendvicskenyér / Limara
2008.02.11. 12:45
Szendvicskenyér / Limara
1 dl tejet, 1 tk. cukrot, 10 dkg lisztet és 2 dkg élesztőt jól elkeverünk, tetejét kevés liszttel megszórjuk, majd 15-20 percig pihentetjük, míg a teteje megrepedezik.
4 dkg VAJat,
1 tojássárgájával,
2 tk. cukorral,
3 ek. burg. pehellyel
aszkorbinnal jól elkeverünk. A megkelt kovászt és a vajas keveréket az üstbe tettem, adtam hozzá
2 dl langyos tejet
40 dkg lisztet
2 tk. sót.
Kb. 15 perc alatt tésztát dagasztottam, majd 20 percig pihentettem a kikapcsolt gépben. Gyengéden átgyúrtam, gömbölyítettem
Megint 15-20 perces pihentetés után formáztam:
két szélét behajtva feltekertem.
Újabb kelesztés után tojással lekentem, 20 percig 200 fokos, majd további 20 percig 170 fokos sütőben sütöttem.
.
Ma tovább kisérleteztem a szendvicskenyérrel. Tettem a kovászba 12 dkg nyanyát, az élesztőt pedig 1,5 dkg-ra visszavettem. Sütéskor rátettem a jénai tetejét, annyira feljött, hogy meg is nyomta, lapos tetejű kenyérke lett. A végeredmény még jobb mint a tegnapi:
|