Kenyér-Szendvicskenyér / Limara
2008.02.11. 12:46
Szendvicskenyér / Limara
1 dl tejet, 1 tk. cukrot, 10 dkg lisztet és 2 dkg élesztőt jól elkeverünk, tetejét kevés liszttel megszórjuk, majd 15-20 percig pihentetjük, míg a teteje megrepedezik.
4 dkg VAJat,
1 tojássárgájával,
2 tk. cukorral,
3 ek. burg. pehellyel
aszkorbinnal jól elkeverünk. A megkelt kovászt és a vajas keveréket az üstbe tettem, adtam hozzá
2 dl langyos tejet
40 dkg lisztet
2 tk. sót.
Kb. 15 perc alatt tésztát dagasztottam, majd 20 percig pihentettem a kikapcsolt gépben. Gyengéden átgyúrtam, gömbölyítettem
Megint 15-20 perces pihentetés után formáztam:
két szélét behajtva feltekertem.
Újabb kelesztés után tojással lekentem, 20 percig 200 fokos, majd további 20 percig 170 fokos sütőben sütöttem.
.
Limara szendvicskenyere / Moha átdolgozás két dobozformára, tk.liszttel
1 dl tej 20 dkg felesben tk-s öregtészta
1 dl víz 1,5 dkg élesztő
1 tk.cukor 20 dkg BL 80 liszt
Ezeket kikeverem, állni hagyom kb. 45 percet.
Gépbe tenni:
1 dl tej, 1 dl víz, 1 kk. cukor, aszkorbin, 2 tk. só, 5 dkg vaj, az élesztett öregtészta, 15 dkg tk. liszt, 25 dkg BL 80 liszt, lenmag
Dagasztás, kiveszem, tálban kelesztés. 20 perc után átgyúrom, még 20 perc kelés. Kétfelé veszem, széleket behajtva feltekerem, a dobozba teszem. Kelesztés kb. 45 perc, tetejét spriccelem és kb. 180-200 fokon sütöm 35 percig.
|