Süti-Keksz rúd - Pötyike-bnezsoka
2008.02.11. 12:47
Keksz rúd - Pötyike-bnezsoka
25 dkg margarin (rama)
50 dkg hátrartási keksz
20 dkg cukor
2-3 ek. kakaó
2 dl tej
2 ek liszt
1 rumaroma
esetleg 10 dkg mazsola
A kekszet apróra tördeljük, a töbi hozzávalót felfőzzük, hogy besűrűsödjön. Ráöntjük a kekszre, jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába ötjük, de rudat is formázhatunk belőle sütőpapiron.
Ha már kekszes, akkor itt egy nagyon finom!
Hamis csokoládékenyér
25 dkg margarin
25 dkg darált háztartási keksz
20 kdg porcukor
3 ek. kakaó
10 dkg jól megmosott mazsola
1 egész tojás felverve
1 ek. liszt
Gőz felett felolvasztjuk a margarint, beletesszük a porcukrot, mazsolát, kakaót és folyamatosan keverve a felvert tojást. A gőzön besűrítjük, majd ráöntjük a liszttel elkevert darált kekszre. Jól összekeverjük, és folpackkal (fontos!) bélel őzgerincformába öntjük. Hagyjuk kihűlni. Kihűlés után azonnal szeletelhető.
|