Étel-Illatos malacsült-Limara-masala
2008.02.11. 13:26
Illatos malacsült-Limara-masala
Ma illatos malacsültet csináltam. Masala módszerével. A húst jó alaposan bekentem frissen reszelt gyömbér, fokhagyma, bors, őrölt kömény, chili és olívaolaj keverékével, a bőre kivételével jó alaposan besóztam. Rácsos tepsibe tettem, egy pohár fehérbort öntöttem alá, majd fél órán át a legmagasabb fokozaton sütöttem. Egy darabb sütőpapírt összegyűrtem és csap alá nyomtam, majd a vizes papírral leborítottam a tepsit, a hőfokot közepesre visszavettem. Az eredmény egy ropogós bőr, pihe-puha husi lett. Köszi az ötletet Masala. A visszamaradt levet leszűrtem, besűrítettem, és egy kevés borral beforraltam. Vörösboros lilakáposzta és burg. püré volt hozzá
![v.boros lilakáposzta](http://s4.images.www.tvn.hu/2008/01/06/13/40/www.tvn.hu_2db779eda5b770441a7cea4289c9d407.jpg)
|