Limara receptjei : Kenyér-Bajor rozskenyér /Mindennapi kenyerünk c. könyvből/ Limara / |
Kenyér-Bajor rozskenyér /Mindennapi kenyerünk c. könyvből/ Limara /
2008.02.22. 16:10
Bajor rozskenyér /Mindennapi kenyerünk c. könyvből/ Limara /
3 dl víz
2 kk. só
1 ek. barnacukor
40 dkg rozsliszt (30 dkg tk. és 10 dkg világos)
10 dkg BL 80 liszt
csipet aszkorbinsav
2,5 dkg élesztő
A hozzávalókból gépben kemény tésztát dagasztunk, majd letakarva 2 órán át kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejét vízzel lekenjük és hurkapálcával mély lyukakat szúrkálunk bele. 1 órán át ismét kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 45-50 percig sütjük.
|