Süti-Székely torta/ Rama sütisfüzet/ Limara
2008.02.22. 16:27
Székely torta/ Rama sütisfüzet/ Limara
Tészta: 25 dkg finomliszt
14 dkg Rama margarin
7 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 ek. tej
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Egy vajazott, kilisztezett 24x30 cm-es tepsibe nyújtjuk. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük.
Megkenjük sárgabaracklekvárral.
Míg sül a tészta elkészítjük a diós piskótát:
4 tojás
1 tojásfehérje
18 dkg kristálycukor
20 dkg darált dió
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a csipet sóval felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. Ezután apránként hozzáadjuk a darált diót.
A lekvárral megkent linzertésztára símítjuk és további kb. 15 -20 percig sütjük. Kihűtjük. Ezután a tésztát kettévágjuk, az egyik felét megfordítjuk, hogy a linzeres része legyen felül, ezt is megkenjük lekvárral és rátesszük a másik tésztát úgy, hogy a linzeres része legyen alul. Így a sütemény közepén a lekvárral összeragasztott linzerlap lesz, alul és felül pedig a diós tészta.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.
|