Étel-Spenótos galuska sonkás sajtmártásban / Moha
2008.02.22. 16:28
Spenótos galuska sonkás sajtmártásban / Moha
Galuskához:
60 dkg mirelit spenót,kicsepegtetve kb. 2-4 dl víz
60 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt 1,5 tk. só
4 tojás reszelt szerecsendió
A hozzávalókból galuska sűrűségű tésztát keverek, a spenót nedvességétől függ,hogy ehhez mennyi víz kell. Félreteszem.
Mártáshoz:
2-3 ek.olívaolaj 3 csokor zöldhagyma/ 2 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma só, bors,szerecsendió
40 dkg főtt, füstölt tarja 4 db tömlős krémsajt (natúr / zöldfűszeres)
1 nagy doboz tejföl
Az olajon megpirítom a hagymát, beleteszem a fokhagymát,sonkát is és kevergetve pirítom tovább egy kicsit. A krémsajtokat elkeverem a tejföllel és hozzáadom,összerotyogtatom. Megkóstolom, és csak ezután teszek bele sót, borsot, szerecsendiót. Só lehet,hogy nem is kell bele,mert sok a sós összetevő. Ha túl sűrű lenne,mehet még tejföl bele.
Vizet forralok,több részletben kifőzöm a galuskát, és ahogy a szűrővel kiszedek egy adagot,az mindjárt mehet a mártásba. Összemelegítem és készen van. A tányéron még lehet reszelt sajtot szórni rá.
Ez az adag egy 7-8 fős éhes társaságnak elegendő. A teljesőrlésű liszt helyett lehet fehér, de ebben még a legkényesebb ember sem veszi észre, hogy egészségeset evett, mert elfedi a zöld szín.
![spentos-galuska-sonks-sajtmrtssal.jpg Spenótos galuska sonkás sajtmártással picture by Mohapekseg](http://i191.photobucket.com/albums/z37/Mohapekseg/Etelek/spentos-galuska-sonks-sajtmrtssal.jpg?t=1203068735)
|