| 
 Étel-Spenótos galuska sonkás sajtmártásban      /     Moha  2008.02.22. 16:28 Spenótos galuska sonkás sajtmártásban      /     Moha Galuskához: 60 dkg mirelit spenót,kicsepegtetve                   kb. 2-4 dl víz  60 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt                            1,5 tk. só 4 tojás                                                                      reszelt szerecsendió A hozzávalókból galuska sűrűségű tésztát keverek, a spenót nedvességétől függ,hogy ehhez mennyi víz kell. Félreteszem. Mártáshoz: 2-3 ek.olívaolaj                       3 csokor zöldhagyma/ 2 fej lilahagyma 3 gerezd fokhagyma              só, bors,szerecsendió 40 dkg főtt, füstölt tarja         4 db tömlős krémsajt (natúr / zöldfűszeres) 1 nagy doboz tejföl Az olajon megpirítom a hagymát, beleteszem a fokhagymát,sonkát is és kevergetve pirítom tovább egy kicsit. A krémsajtokat elkeverem a tejföllel és hozzáadom,összerotyogtatom. Megkóstolom, és csak ezután teszek bele sót, borsot, szerecsendiót. Só lehet,hogy nem is kell bele,mert sok a sós összetevő. Ha túl sűrű lenne,mehet még tejföl bele. Vizet forralok,több részletben kifőzöm a galuskát, és ahogy a szűrővel kiszedek egy adagot,az mindjárt mehet a mártásba. Összemelegítem és készen van. A tányéron még lehet reszelt sajtot szórni rá. Ez az adag egy 7-8 fős éhes társaságnak elegendő. A teljesőrlésű liszt helyett lehet fehér, de ebben még a legkényesebb ember sem veszi észre, hogy egészségeset evett, mert elfedi a zöld szín. 
 |