Süti-BÉCSI FÁNK / Masala
2008.03.16. 19:31
BÉCSI FÁNK / Masala
A fánk receptje egyáltalán nem különleges, inkább az elkészítési módja az.
- 50 dkg liszt
- 8 dkg finom kr. cukor
- 4 dkg élesztő
- 8 dkg margarin
- 1 db tojás
- 3 db tojás sárgája
- 2,5 dl tej
- 1 ek rum
- 1 cs. vaníl. cukor
- 1 citrom reszelt héja
- kicsi só
- baracklekvár
Amikor a tészta megkelt, akkor kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egy 7 cm-es kiszúróval a tészta egyik felére köröket nyomunk, de a tésztát nem vágjuk át. A tészta másik feléből ugyan ilyen köröket vágunk ki. A ki nem vágott, csak bejelölt tésztára baracklekvárt teszünk és befedjük a másik tésztalappal. Körben összenyomkodjuk és kivágjuk egy 6 cm-es kiszúróval. A fánkokat a felső felükkel lefelé fordítva kelsztjük, amíg 1/3-ával megnőnek. Nagyon meleg, de nem forró olajban kisütjük úgy, hogy a fánkok úszhassanak a zsiradékban. Kb. 2-3 perc oldalanként a sütés.
Én nem tettem bele ennyi tojást, csak 1egészet +1 sárgáját. Adtam hozzá viszont 1 ek. burg. pelyhet. Ezt már Margit is kikísérletezte a kalácsoknál és talán a fánkot is így sütötte. Gondoltam elrontani nem fogja. Egészen biztos Neked is sikerülni fog!
Ja! A maradék tésztát összegyúrtam finoman és hagyományos fánkokat sütöttem
|