Süti-Alap kelttészta édes és sós csigákhoz-Moha
2008.03.16. 19:41
Alap kelttészta édes és sós csigákhoz / Lianna 16 db lesz
1 kefír ha édes tészta kell: csipet só + 4 kanál cukor
50 dkg liszt ha sós tészta kell : csipet cukor + 1 tk.só
1/2 dl olaj
1/2 dl tej ( nekem 120- 130 ml kellett )
2,5 dkg élesztő
Dagasztás, kelesztés duplára, kinyújtom kb. 60 X 30 cm-re, megkenem puha vajjal, megszórom a töltelékkel, felcsavarom, felvágom 16 db-ra. A csigákat sütőpapíros tepsire teszem,kelesztem még kb.40 percet. sütés előmelegített sütőben közepes hőn, kb. 30 perc. A sütés félidejénél meglocsolom bő 1 dl forró tej és 1 kanál vaj keverékével.
töltelék: 1 adaghoz 15 dkg porcukor elkeverve kakaóporral, vagy fahéjjal, dióval, mákkal, stb. Vagy főzött pudinggal kenem meg,akkor nem kell alá vaj.
sós: pizzaszósz, sonkakrém,sajtkrém, itt a csigákra mehet reszelt sajt.
Tapasztalat: mivel az egy kefír nálam 175 gr-os volt, jóval több tej kellett bele,lágy tésztát kell kapni
|