Étel-Alaszkai lazac steak-Moldvanm
2008.03.16. 19:48
Alaszkai lazac steak-Moldvanm
-4 főre-
elkészítési idő 45-50 perc
-1kg lazac
-só és bors
-2 evőkanál vaj
-1/2 közepes hagyma szeletelve
-1 citrom
-kevés tavaszi petrezselyem
- kevés olaj
-alufólia
|
|
|
Mosd meg a lazac húsát langyos vízben, majd töröld szárazra és vágd fel steak szeleteknek. Szórd meg sóval és őrölt fekete borssal, majd a finomra vágott petrezselyemmel, és végül facsard rá a citromot. Tedd félre amíg kivajazod az alufóliát és elkészíted a köretet. Ezalatt az ízek felszívódnak és jól átjárják a húst. Ha minden kész, jöhet a sütés. Locsolj a húsra némi olajat, majd óvatosan csomagold bele a kivajazott alufóliába. 180-200 fokos sütőben 30-35 perc alatt elkészül.
Tálaláskor díszítheted petrezselyemmel és citromkarikákkal. Köretnek rozmaringos burgonyát, vagy szalmaburgonyát ajánlok, párolt zöldségekkel, esetleg salátával.
Tipp: a lazac steak könnyedén elkészíthető szabadtűzön is, tehát ideális választás egy ínyenc kerti grill partihoz.
A recepetet a minddmegettéről vettem annak idején
|