-kb 1,5 kg zsírosabb sertéshús(tarja és dagadó vegyesen)
-250 gr sertészsír
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 kis ágacska rozmaring
-kakukkfű
-só,frissen őrölt bors
Ahogyan:
A húst feldarabolom,belepakolom egy lábosba,utánaküldöm a zsírt is.Rászórom az összes fűszert,a fokhagymát feldarabolva,a kakukkfüvet ,rozmaringot száráról lehúzva.
Aláöntök egy kis vizet,úgy másfél,két decit,és lassú tűzre teszem.Miután felforrt,lejjebb veszem a lángot,hogy éppen csak gyöngyözzön.Lefedve hagyom,néha átkeverem,nehogy lesüljön.
Tulajdonképpen ennyi az egész.Így hagyom 4,5-5 óra hosszat,néha ránézek.Ha kész,az időnkénti keveréstől szinte teljesen széthullik,csak egy kicsit le kell hűteni,és valamilyen formába gyömöszölni.
És legalább annyit várni,hogy kihűljön,de másnap az igazi!
Lilahagyma,retek,friss kenyér...