Süti-Barack( Nlc/Mukker) Jégkása
2008.03.16. 19:50
Barack( Nlc/Mukker) Jégkása
Hozzávalók
A „barackhéjhoz”:
80 dkg liszt
20 dkg zsír (margarin)
2 dl tej
2 tojássárgája
30 dkg cukor
1,5 csomag sütőpor
A töltelékéhez:
baracklekvár
rum (vagy rumaroma)
10 dkg darált dió
az alapsütiből kikapart tészta
Díszítéshez:
vérnarancs aroma
mandula aroma
apró szemű kristálycukor
tojásfehérje
zöld
A barackhéj hozzávalóit összekeverjük, összedolgozzuk, és az egészet 1 órányit pihentetjük. Ezt követően közepes nagyságú gombócokat formálunk belőlük, és kizsírozott-lisztezett sütőben megsütjük őket. Sütés után a „félgombócok” közepét kiszurkáljuk, kikaparjuk egy késsel vagy kiskanállal, így kis üreget alakítunk ki, amibe később a töltelék kerül.
A kikapart tésztát összekavarjuk egy kis rummal, kevés lekvárral és a darált dióval. A masszát a kivágott lyukakba töltjük, majd a félgombóckákat vékonyan megkenjük lekvárral, és kettesével összeragasztjuk őket.
Vérnarancs és mandula aromával festjük, majd tojásfehérjébe és cukorba hempergetjük, és zölddel díszítjük. (Egy napot állva biztosan tökéletes lesz az íze..
|