Süti-MINŐSÉGI ZSERBÓ!-Maraj
2008.04.02. 18:28
MINŐSÉGI ZSERBÓ!(forrás nincs megjelőlve Bezsa)
Hozzávalók: 40dgk liszt, 25dgk margarin, 1kávéskanál szódabb., 2dkg élesztő, 0.5dl tej,4 tojássárgája,.
Krém: 20dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tojásságája.
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 egyenlő részre osztjuk, vékony lapokat nyújtunk belőle. 1-1 lapot kisütünk, a másik 2 lap közé 5 tojásfehérjéből 15dkg cukorral habot készítünk, hozzáadunk 20dkg darált diót és így sütjük meg, kb 20-szor 35 cm-es
tepsiben. Az első sült lapot megkenjük ribizli v. baracklekvárral, erre ráhelyezzük a dióval töltött lapot.
Húsz deka vajat 15 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával kikavarunk és ezt a krémet kenjük a kisütött diós lapra. Majd az utolsó lapot is ráhalyezzük. A legvégén csokoládé mázzal vonjuk be.
Ez a tészta azért jó, mert 1-2 nappal előbb el lehet készíteni, mert minél tovább puhul,annál jobb.
Én a krémet úgy szoktam csinálni, hogy 1 egész tojást az összes hozzávaló cukrot, 2 evőkanál síma lisztet, 2dl tejet felfőzök gyenge tűzön. Amikor sűrű kicsit hagyom hülni és a vajat belekeverem. Előfordul hogy a vaj egy kicsit megolvad, de az nem baj, mert ha kihül nagyon szépen ki lehet habosítani és nagyon finom. Én ebbe a krémbe még egy tasak vaníliacukrot is tettem.
Ezt a sütit most sütöttem a férjem névnapjára és családban nagyon nagy sikere volt. Képet sajnos nem tudok róla küldeni!
|