Süti-kakaós csiga /Amarillisz
2008.04.02. 18:31
kakaós csiga /Amarillisz
hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 2.5 dkg élesztő
- 4-5 ek. olaj
- 1-2 csésze tej
- só
- cukor (ha édes csigát készítek, mint most is, ízlés szerint mehet bele több cukor kb. 5 dkg, ha sósat, akkor csak egy kevés kell az élesztőnek)
- kenéshez: 1 tojássárga
A hozzávalókat gépbe teszem, összedolgoztatom, duplájára kelesztem. Kinyújtom, megszórom kakaó, és porcukor keverékével (nem szoktam mérni, csak úgy hintem, amennyit gondolok).Van amikor egy kevés margarint is reszelek rá, de nem mindig. Feltekerem, felvágom, és sütőpapíros tepsire fektetem, kissé lelapítom, és ismét hagyom míg megkel.Lekenem tojás sárgájával, és 160 fokon 25 perc alatt megsütöm. ha kész utána még le szoktam kenni, egy kis cukros tejjel, hogy puha legyen (mi így szeretjük) és még megszórom porcukorral.
én ezt az alaptésztát használom mindig, akár sós, akár édes csigákat készítek. nekem nagyon jól bevált.
azt hogy épp 1 vagy 2 csésze tejet adok hozzá, attól függ, milyen a tészta dagasztás során...bár általában kell a 2 csésze. állagra akkor jó, ha puha, de nem ragacsos.
|