PéksüZoldfuszeres zsemlek/ Pirikenagyi/ Edo-bedoti-
2008.04.02. 18:34
Zoldfuszeres zsemlek/ Pirikenagyi/ Edo-bedo
35 dkg finomliszt
15 dkg graham liszt
5 dkg élesztő
1 dl tej + 1 mokkáskanál kr. cukor
1 dl joghurt
1 evőkanál méz
1 tojás + 1 a kenéshez
2 teáskanál só
8 dkg vaj
bors, tetszőleges zöldfűszerek
A liszteket összeszitáljuk, a vajjal eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, mézet, sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, tojást. Összegyúrjuk, 4o percig kelesztjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, újra átgyúrjuk, és zsemléket formálunk belőle. Megkenjük a felvert tojással, és további 3o percig pihentetjük még, majd 2oo fokon 3o percig sütjük.
|