Süti-Meggyeske / valamenyik barátnőmtől/ Ili49
2008.04.02. 18:36
Meggyeske / valamenyik barátnőmtől/ Ili49
Piskóta lap: 6 totás, 3evőkanál étolaj, 15 ek. víz, 36 dkg liszt, 30 dkg cukor, pici sütőpor
Tojás fehérjét fele cukorral nagyon kemény habnak felverni. Tojás sárgáját a többi hozzávalóval robotgéppel összekeverem. Habot ovatosan a sárgájával vegyíte és hozzá adom a lisztet meg a sütőport. Tepsi hátuljára sütőpapírra rakom úgy hogy három felé osztom. Vagyis három lap lessz belőle. Egész világosra sütöm. Picit ragadós marad a lap ezért amikor lehúzom róla a sütőpapírt és megfodítom a pikótát a sütőpapírt a tetejére szoktam rakni, hogy a kövekező lap ne ragadjon rá. Sütés kb.5 perc 200 fokon.
Krém: 7 dl tej, 25dkg cukor, 25dkg vaj, vaniliás cukor ízlés szerint, 5ek liszt, 3ek vaniliás pudingpor.Cukrot , vajat , vaniliás cukrot robottal elkeverem. A többit a tejjel felfőzöm sűrűre és kihütöm. Közbe kevergetem mert nehéz a vajas krémmel összedolgozni ha csomós.
Alsó lapot vékonyan megkenem krémmel és sűrűre lerakom meggyel. kenek rá krémet és jöhet a következő lap, amit ugyanígy elkészítek. A krémet úgy osztom el hogy a tetejére vékonyan tudjak még kenni. Pár óra múlva könnyen szeletelhető /nálunk a fél óra is sok a várakozásra/
|